Ungföretagsamhet

På Handels- och administrationsprogrammet läser alla elever Ung företagsamhet, UF, under årskurs tre. Under alla tre åren fokuserar vi på eget företagande och entreprenörskap.

Eleverna får lära sig att starta, utveckla och avveckla ett UF-företag.

Under året har man som UF-företag möjlighet att tävla i en rad olika tävlingar i Halland. Några exempel på tävlingar är årets: säljare, marknadsförare, monter, årsredovisnig, vara och produktutvekling.

Att tävla kan ge en extra krydda till UF-året och dessutom möjlighet att vinna både den stora äran över att vara bland de bästa i Halland och lite extra pengar. I några utav tävlingarna kvalificerar sig dessutom vinnarna till SM i UF-företagande som går av stapeln i maj på Stockholmsmässan.

Varje tävling bedöms av en jury bestående av representanter från företag och organisationer i Halland. De går igenom alla tävlingsbidrag grundligt och är de som till slut utser vinnarna.