Elever i klassrum

TE-elever fick lära sig allt om teknikinnovationer

I förra veckan besökte teknikelever i årskurs 3 IT-företaget Cybercom i Göteborg. Eleverna fick bland annat ta del av intressanta teknikinnovationer.

Passion, innovation och förtroende är företagets värdeord vilket genomsyrade besöket. Eleverna fick bland annat ta del av intressanta teknikinnovationer och en rundvandring i företagets Innovation zone. Anställda på Cybercom berättade hur de arbetar för att göra företag och organisationer framgångsrika i den uppkopplade värden. De gav flera exempel på kundcase inom Internet of Things (IoT), Virtual Reality (VR), Argumented Reality (AR) och Mixed Reality (MR) och informationssäkerhet.

Smarta bygghjälmar

-  Eleverna fick också veta mer om hur smarta bygghjälmar kan varna för avvikelser, hur säkerhet och välmående för sällsynta och utrotningshotade fåglar i regnskogen på Universeum styrs med hjälp av  IoT, hur trådlös teknik kan lösa kommunikation mellan bilar och infrastruktur för förarlösa bilar, säger Ann-Sofie Holm, tekniklärare på Elof Lindälvs gymnasium.

Magnus Skebäck på Cybercom gav flera exempel på karriärmöjligheterna inom företaget och hur teknikeleverna kan vara med och påverka framtiden. Hans råd till eleverna var: Följ ditt hjärta när du väljer utbildning, yrke och jobb – passion är viktigt.

Inspirerande besök

Ett fantastiskt intressant besök som eleverna uppskattade, här följer några citat från eleverna:

”Det var roligt att få se hur ett teknikföretag arbetar och fungerar”.

”Det var nyttigt att få veta vad man kan jobba med i framtiden som ingenjör. Ett givande och motiverande studiebesök. Det var kul att se att vi kan påverka framtiden positivt”

”Mycket informativt för framtida yrkesval”

”Inspirerande innovation för ungdomar”

- Vi hoppas på att studiebesöket ska inspirera eleverna inför deras fortsatta studier och yrkesval och att de ser möjligheterna med sin utbildning och hur deras kunskaper kan tillämpas i framtiden, säger Ann-Sofi.