Blåbär i form av hjärta

E-tjänst för specialkost

För att underlätta för föräldrar och vårdnadshavare till barn som behöver specialkost lanserar nu Kungsbacka kommun en ny e-tjänst.

Ansökan om specialkost för barn vid förskola och skola

- Många föräldrar efterfrågar funktioner som gör det enklare för dem att lämna uppgifter om barnens behov av specialkost, säger Christian Lindbäck, utvecklare på Måltider.

Du som vårdnadshavare loggar in med ditt bank-ID och kan enkelt ansöka om den specialkost ditt barn behöver via e-tjänsten.

Medicinskt intyg

För vissa allergier eller överkänsligheter måste du bifoga ett medicinskt intyg från dietist eller läkare.

- Det medicinska intyget säkerställer att vi verkligen lagar rätt mat till barnen och för att undvika att mat tillagas och slängs, säger Annika Åkerlund, verksamhetschef Måltider.

Förskola och skola blir informerade

Uppgifterna om den specialkost barnet behöver når förskolan eller skolans måltidspersonal. Vårdnadshavare ansvarar själv för att informera pedagog och lärare samt skolhälsovården då detta inte sker per automatik.

Om e-tjänsten

En e-tjänst är en typ av självservice där du som kommuninvånare kan göra dina ärenden direkt på webben med hjälp av en dator eller mobil enhet, såsom mobiltelefon eller läsplatta, när det passar dig bäst. I Kungsbacka kommuns e-tjänst för specialkost kan du göra en ansökan samt följa ditt ärende. 

Kontakta gärna

Annika Åkerlund, verksamhetschef Måltider
0300-83 43 36
Annika.akerlund@kungsbacka.se

Christian Lindbäck, utvecklare Måltider
0300-83 78 89
christian.lindback@kungsbacka.se