Teknikstudenter delade med sig av erfarenheter från högskolan

I fredags fick Teknikprogrammet besök av elever som tog studenten i juni 2018 och som idag studerar på Chalmers samt Högskolan i Halmstad.

Våra teknikalumner delade med sig av många intressanta erfarenheter och tips till teknikeleverna i åskurs 2 och 3. Studenterna berättade om studierna och livet på högskolan, hur studietempot är och vad som är skillnaden mot att läsa på gymnasiet samt vad som kan vara bra att tänka på under gymnasietiden inför fortsatta studier?

- Det är alltid lika spännande att höra vad våra elever gör efter studenten. Vilka kunskaper de har användning av och varför de valde att fortsätta studera det dom gör. Vi fick information om flera olika utbildningar eftersom de idag studerar på programmen: Samhällsbyggnadsteknik, Bioteknik, Datateknik, Tekniskt basår, Intelligenta system, Internationell marknadsföring, säger Ann-Sofi Holm, lärare på Teknikprogrammet. 

Information och mingel med teknikeleverna avslutades senare med fika då  ”gamla” lärare fick en pratstund med sina alumner. Stort tack, lycka till och på återseende önskar vi våra tidigare teknikelever Adam, Martin, Elin, Jonathan, Filip, Alexander och Jack.