Elever som går utomhus

Nu kan du i årskurs 1 söka feriearbete

Varje sommar har gymnasieungdomar i årskurs 1 möjlighet att söka ett feriearbete i någon av Kungsbacka kommuns verksamheter. Ansökan är öppen vecka 11-14.

Ett feriearbete pågår under tre veckor under tre olika perioder under sommaren. Förutom lön får du inblick i arbetslivet, arbetslivserfarenhet och möjlighet till referenser. 

För att kunna ansöka om ett feriearbete måste du vara inskriven i gymnasieskolan och gå i årskurs 1, kunna arbeta självständigt 6 timmar per dag och vara folkbokförd i Kungsbacka kommun. 

Yrkesområden Förra året 2020 fanns en stor osäkerhet kring feriejobben på grund av pandemin, vissa arbetsplatser kunde inte ta emot feriearbetare på grund av smittorisk och andra fick stänga helt. Trots det kunde vi ändå erbjuda ca. 200 ferieplatser.

Med reservation för förändringar hoppas vi att detta år 2021 blir annorlunda och att vi kan erbjuda platser inom fler yrkesområden.  

Feriejobben pågår under tre perioder sommaren 2021

Period 1: vecka 24-26 
Period 2: vecka 27-29 
Period3: vecka 30-32 

Ansökan: Ansökning till Kungsbacka kommuns feriearbete 2021 kommer att vara sökbara vecka 11-14. Ansök på www.ferieplatsen.se 

Har du frågor kan du kontakta: 
Thomas Johansson 
thomas.r.johansson@kungsbacka.se