Teknikelever inspirerades av digitaliseringens möjligheter

Cybercom inspirerade eleverna på Teknikprogrammet kring digitaliseringens möjligheter och vad som gör en ”Maker of tomorrow”.

- Vi fick ta del av flera intressanta kundprojekt inom exempelvis Machine learning, AI, Smarta fabriker och Mixed reality, säger Frida Furberg, elev på Teknikprogrammet.

Eleverna fick också lyssna på när Henrik Lundqvist från Cybercom berättade om hur företaget arbetar agilt i sina kundprojekt och att de i sitt arbete med kunderna stödjer dem i att tänka utanför boxen. Arbetet med hållbarhet bygger på de globala målen och är väldigt viktigt för företaget. 

- Dessutom fick vi många bra tips! Henrik tog upp betydelsen av studier, både på högskola och yrkeshögskola. På en anställningsintervju så är det inte enbart betygen som är i fokus utan då har även ambition och vilja stor betydelse. Att fortsätta vara nyfiken och våga satsa på det man tycker är roligt var några andra tips som vi fick med oss inför framtiden, säger Frida. 

- Fantastiskt kul att vi får möjlighet att ta del av ny teknik hur de arbetar inom IT- och kommunikationsbranschen, det är oerhört viktigt för våra elever att få den bilden samtidigt som det inger framtidshopp och skapar motivation. Att mötas via Teams fungerade alldeles utmärkt - nästa gång hoppas vi på ett besök IRL, säger Ann-Sofi Holm, lärare på Teknikprogrammet.