Elever

Elever om skolan

Några elevers åsikter om skolan och deras utbildningar och mål.

Alicia Schönefeldt
El- och energiprogrammet

Jag ville gå ett yrkesförberedande program och valde El. Elof Lindälv är en mysig skola med bra elever och bra lärare och jag tycker om både miljöerna och omgivningen. Jag har valt inriktning Automation men det går att byta om man ångrar sig och jag funderar på att byta till Elteknik. I framtiden skulle jag vilja jobba som fartygselektriker– jag vill se mer av världen!

Philip Jonasson
Fordons- och tranportprogrammet

Jag har alltid gillat alla typer av fordon! Det varverkligen det enda program jag ville läsa och det funkarbra med bussar fastän jag bor i Marks kommun. Detär ett bra program, väldigt fritt och vi får vara kvar ochjobba extra om vi vill. Jag har valt inriktningen Transportoch det är jättebra med alla fordon vi får lära oss köra.I framtiden vill jag starta eget inomentreprenad med grävare och lastbil.

Kajsa Tengström 
Handels- och administrationsprogrammet 

På Handel gör vi många roliga saker, som när vi anordnade en julmarknad här på skolan.Jag trivs bra på Elof Lindälv, det är en trevlig skola med glada färger, bra utrymmen att vara på och två caféer. Här är lärarna jätte-trevliga, de kan både skämta och lära ut väldigt bra.Efter gymnasiet tror jag att jag vill plugga vidare och jag vill jobba inom handel i framtiden.

Ellen Mannberg
Hotell- och turismprogrammet

Jag fick tips om programmet och skolan och var här på Öppet Hus – det kändes perfekt för mig! Skolan är både trygg och rolig och lärarna är jättebra, de har yrkeserfarenhet och tycker verkligen att det är roligt att lära ut.
Efter gymnasiet vill jag resa och programmet är ju yrkesförberedande så jag kanske hittar jobb direkt. Jag har fått inblick i så många yrken och har fastnat för Incoming Tourism – ta emot gäster som kommer till ett land med t ex kryssningsfartyg och se till att deras vistelse blir bra i det land de besöker.

Tim Nilsson
Industritekniska programmet

Jag valde Industri för det ger så mycket möjligheter och jag trivs bra på Elof Lindälv, jag gillar umgänget och vi har trevliga lärare med gott om tålamod! Nu har jag valt inriktningen Produkt- och maskinteknik, jag gillar att jobba med datorer och har också valt en extrakurs i Digitalt skapande.Efter gymnasiet vill jag gärna jobba som CNC-operatör eller kanske med CAD, det verkar roligt!

Madeleine Larsson Thomson
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Jag trivs verkligen i restaurangen där vi jobbar tillsammans.Jag tycker om både matlagning och servering och vi har bra lärare, snälla och roliga och jag har fått mycket vänner. I tvåan har vi praktik i några veckor och i trean kan vi praktisera utomlands och det funderar jag på att göra. Efter skolan kan jag tänka mig att jobba som servitris utomlands, kanske i Spanien och sedan kanske jag läser vidare.

Linda Ulfwinger
Gymnasial lärlingsutbildning

Lärlingsprogrammet passar mig jätte-bra, det ger många möjligheter inför framtiden och jag har redan fått jobb på min praktikplats. Jag går Handel och läser extrakurser så att jag har behörighet för högskola, det kanske jag behöver i framtiden.

Linnéa Rosander
Gymnasial lärlingsutbildning

Jag var nyfiken på arbetslivet och har verkligen gjort ett bra val!
Jag går Restaurang och är påVarbergs Stadshotel fyra dagari veckan och i skolan en dag dåjag läser Mat- och dryckeskunskapoch Svenska.Efter gymnasiet vill jag börja jobba direkt.

Lisa Slottner
Ekonomiprogrammet

Elof Lindälv är en mysig skola och jag trivsverkligen bra med både kompisar och lärare. Lärarnatar hänsyn och vi kan planera tillsammans, det är braså att det inte blir för mycket prov på en gång.Jag valde detta programmet för jag är nyfiken på bådeekonomi och juridik och efter gymnasiet vill jag läsa vidare på Polishögskolan.

Klara Jönsson
Naturvetenskapsprogrammet

Jag hade hört mycket gott om Lindälv och detstämmer verkligen. Det är en skön stämning här, bra lärare och grymma klasskamrater! Jag valde Natur för jag gillar verkligen NO-ämnena, framför allt Biologi. Programmet ger mig också en bred stig att välja på, jag får behörighet till alla högskolor och kanske läser jag vidare till läkare eller ingenjör. Men först kanske jag reser under ett åroch gör volontärarbete!

Josefine Granhage
Samhällsvetenskapsprogrammet

Det här är en mysig skola våra klassrum är jättebra, matsalen är också bra med musik när vi äter och det finns även två olika caféer på skolan att välja bland.
När jag sökte gymnasium visste inte vad jag ville bli, då var Samhäll ett bra program för mig, det ger en bred utbildning. Men nu när jag gått ett år vet jag att jag vill hjälpa människor, så jag har valt inriktning Beteendevetenskap och ska läsa vidare till psykolog eller polis!

Eric Jarnestål
Teknikprogrammet

Teknik var ett självklart val för mig – jag har alltid varit väldigt pillig av mig och lagat saker som gått sönder! Jag trivs bra här med glada och snälla lärare, e är verkligen pedagiska och förklarar hur jag ska göra för att verkligen lära mig. Jobbar man bra i skolan så blir det inte så mycket läxor, vilket är en bra grej för mig. Efter gymnasiet ska jag studera vidare till flygplansingenjör och sedan jobba inom militären ett par år och efter det kanske jag jobbar som flygplanstekniker eller pilot.

Ezat Ullah
Introduktionsprogrammen

Den här skolan är fantastisk för mig, jag trivs jättebra! Jag bor i Mölndal och det är jättelätt att ta sig till skolan. Det viktigaste för mig var att jag kan läsa flera ämnen samtidigt här. Jag läser histora, religion, engelska, matte men framför allt pluggar jag svenskas å att jag blir bättre på det. När jag har de betyg jag behöver ska jag gå Byggprogrammet och i framtiden vill jag jobba soms nickare, jag gillar att bygga!

Simon Ekdal
Gymnasiesärskola

Jag älskar kläder! Jag vill gärna jobba i en klädesbutik efter gymnasiet och det känns som att jag valt ett bra program, det finns mycket jobb inom handel. Jag trivs jättebra på Elof Lindälv, jag har så bra kompisar och lärarna är också bra,d e verkligen bryr sig.