El och energi

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Du erbjuds möjlighet att erövra de kunskaper, både teoretiskt och praktiskt som behövs för att arbeta med installation, drift, underhåll och reparation inom områden som el-, energi-, elektronik- och datorteknik.

Du är intresserad av att arbeta med olika slags elinstallationer, automation, elektronik, larm, datorer, nätverksteknik eller energi med mera. Du är beredd att läsa och jobba praktiskt, med handledning men efterhand alltmer självständigt och under eget ansvar.

Du är beredd att utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, en kompetens som växer i betydelse inom programmets yrkesområden.

Du får en utbildning där du det första året läser ett antal gemensamma kurser på programmet. På våren i årskurs ett väljer du en inriktning. Hos oss kan du välja en av fyra inriktningar.

Inriktningarna Automation, Elteknik och Energiteknik ger den grundläggande teoretiska behörigheten för BB1 och möjligheten att arbeta som elektriker efter avklarade studier.

I framtiden har du de kunskaper som behövs för att arbeta med automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator- och kommunikationssystem. Du kan även arbeta inom eldistribution eller installation.

Hos oss erbjuds du möjligheten till grundläggande behörighet för högskolestudier.

Fler nyheter