Handel och administration

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen har du fått kunskaper och färdigheter för arbete med till exempel försäljning, kundservice, marknadsföring, information, administration och kommunikation.

Detta program kan du även läsa som Gymnasial lärlingsutbildning.

Du är utåtriktad, tycker om att samarbeta och ta eget ansvar. Du är social, det vill säga, har lätt att få kontakt med människor. Branschen efterfrågar dessa egenskaper.

Du får möjlighet att förverkliga dina drömmar om du vill arbeta med handel, administration och kommunikation, då du får en bred yrkesutbildning. Du får ha kul och göra saker på riktigt eftersom vi blandar teori och praktik.

Första året läser du ett antal gemensamma kurser på programmet. År 2 och 3 har du abetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att lära dig branschen och har stora möjligheter att få ett extrajobb.

Under alla tre åren fokuserar vi på eget företagande, entreprenörskap, vilket gör att du framgångsrikt i årskurs tre kommer att kunna starta ditt eget företag inom ramen av Ung Företagsamhet.

Du har också möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet utan att behöva läsa fler poäng. Du kan också välja att läsa vidare på yrkeshögskola utan att göra några extra val.

På våren i årskurs 1 väljer du mellan två programfördjupningsprofiler. Administrativ service eller handel och service. 

Fler nyheter