Restaurang och livsmedel

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Dörren står öppen till en framtid där många möjligheter erbjuds. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta som kock och servitris/ servitör.

När du satsar på en utbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, satsar du på en bransch med goda framtidsutsikter som kräver kompetent och professionell personal.

Detta program kan du även läsa som Gymnasial lärlingsutbildning. 

Du är intresserad av att arbeta med service och gillar när det är full fart. Du tycker om matlagning och njuter av att andra människor trivs och mår bra. Du har lätt för att få kontakt med människor.

Du får en utbildning inom restaurang och service. Du får lära dig matlagningens grunder, finesser och specialiteter. Du får också lära dig serveringens ädla konst med träning i att duka och servera allt från enkla måltider till högtidliga festarrangemang. Vår strävan är att utbilda servicekunniga yrkesmänniskor med intresse för personlig utveckling och med förmåga att anpassa sig till en yrkesroll i en bransch som ständigt förändras och utvecklas.

Du får en grundutbildning inom restaurang, livsmedelshantering och servering. Vi driver en öppen verksamhet i form av en lunchservering och en a la carte restaurang. Där får du pröva dina kunskaper och dina färdigheter ”på riktigt” - i en levande restaurangmiljö. Våra lokaler är nyrenoverade och vi har modern utrustning. 

I framtiden kan du lätt få arbete utomlands inom den här branschen. Du kan arbeta på restaurang eller storkök som kock, kallskänka, servitris/servitör, skolmåltidspersonal, eller något annat inom serviceyrket.
Du kan arbeta som butikssäljare inom färskvaror och delikatess eller starta eget cateringföretag. Du kan också läsa vidare på högskola inom någon annan inriktning, eller för att specialisera dig ytterligare inom restaurang- och livsmedelsnäringen. Du får under utbildningens gång göra praktik på olika arbetsplatser och många av våra elever får efter avslutad skolgång arbete på sina praktikplatser.

Broschyr om Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Världens jobb

Världens jobb är vad Restaurang och livsmedelsprogrammet leder till. Utbildningen är en ingång till en fantastisk bransch som befinner sig i ständig utveckling och där de som arbetar i branschen får möjlighet att utvecklas i samma takt. 

Läs mer om Världens jobb

Världens jobb information till föräldrar

Yrkesintroduktion

Om du inte är behörig till gymnasieskolan, men är intresserad av att arbeta som kock eller servitör/servitris så kan du söka till yrkesintroduktion på Elof Lindälvs gymnasium. Din utbildning blir individuellt anpassad och syftar till att bli anställningsbar i restaurang- och livsmedelsbranschen.  Mer info och en film om yrkesintroduktion finner du här  

Facebooksida och Instagram

Du kan se lite av vår verksamhet på vår facebooksida och på vårt instagramkonto: eloflindalv_restaurangprogram

 

 
Foton från Skördefesten är tagna av Rose+Sjölander. 

Fler nyheter