Teknik

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du fått kunskaper för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

Du är intresserad av teknik, teknikutveckling och design. Du tycker det är roligt att koppla det teoretiska till praktiska för att lära dig hur saker och ting hänger ihop. 

Du får en bred utbildning där du får träna på att arbeta i projektform och ämnesövergripande. I projekten får du tillämpa problemlösning i ingenjörsmässiga case. Vi har ett nära samarbete med näringsliv och högskolor i regionen. Du får studera teknikutveckling av både produkter och tjänster. Teknikutveckling handlar om att se behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna. Du erbjuds möjlighet att träna och tillämpa din entreprenöriella förmåga genom att driva ett UF-företag. Du får också lära dig att kommunicera i tal, skrift och med hjälp av interaktiva medier.

Första året läser du ett antal gemensamma kurser på programmet. På våren i årskurs ett väljer du en av följande inriktningar:

  • Informations- och medieteknik

  • Produktionsteknik

  • Teknikvetenskap

I framtiden kan du arbeta som Civilingenjör, Webbdesigner, Speldesigner, Spelutvecklare, Produktdesigner, Produktutvecklare, Robottekniker, Nätverkstekniker, IT-konsult, Produktionsingenjör, Robotingenjör, Automationsingenjör eller ingenjör inom olika tekniska ämnesområden.

Fler nyheter